Добричкият писател Драгни Драгнев представя новата си книга "Да ти кажа, че те обичам“

"Да ти кажа, че те обичам“ е новата книга на писателя Драгни Драгнев

Добричкият писател Драгни Драгнев представя новата си книга "Да ти кажа, че те обичам“

В нея той е събрал свои импресии, есета, разкази и други художествени текстове, създадени през последните няколко години. Основната тема в тях е за любовта.


Книгата ще бъде представена от проф. Димитрина Каменова в Художествената галерия в Добрич на 9 януари от 17.30 часа. Събитието се организира от община Добрич, Сдружението на писателите в Добрич и Художествената галерия.

Драгни Драгнев е роден през 1939 г. в град Добрич. Дипломира се по специалностите Българска филология и История във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий”.  Първата му поетична книга „Жътва” излиза през 1976 г. Драгни Драгнев е автор на 9 стихосбирки, на повести, романи, новели и на исторически драми за кан Аспарух и кан Тервел. Написал е публицистичните книги „Кръгът на Дора Габе” , „Нашата Дора Габе” и „Мъдрецът и Птицата”. 

Драгни Драгнев членува в Сдружението на писателите в Добрич, член e и на Съюза на българските писатели. Негови стихове са преведени на руски, украински и унгарски език. Носител е на много награди от национални литературни конкурси. През 2018 година община Добрич го удостои с Отличие за принос в изследването и популяризирането на творчеството на Дора Габе.