Какво се случи в Добричка област през изминалата седмица?

Седмичен обзор на новините за периода от 30 декември до 3 януари

Какво се случи в Добричка област през изминалата седмица?

6 500 лева са били събрани за две седмици чрез традиционната дарителска кампания „Благотворителна Коледа“, която организират от община Генерал Тошево. Благодарение на събраните средства в навечерието на Рождество Христово 260 човека от общината са получили хранителни пакети с продукти от първа необходимост на стойност 25 лева за човек. 



1 041 лева бяха събрани на благотворителен коледен базар в с. Българево. Със средства ще бъдат подпомогнати децата от Фолклорната група „Перуника”. За малките таланти ще бъдат закупени нови фолклорни носии. 

Момченце е първото бебе, проплакало в МБАЛ - Добрич за 2020 година. То се е появило на бял свят на първи януари в 8:30 часа. 

Община Добрич продължава кампанията за изграждане на градина с коледни дръвчета в градския парк „Свети Георги“. Желаещите да се включат в инициативата, могат да се свържат за допълнителна информация с главния експерт в озеленяването към община Добрич Христо Даскалов.

105 пациенти са преминали през Спешното отделение на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич. От тях 73 са били възрастни и 32 деца, съобщиха от лечебното заведение. 

По-малко електроенергия по Коледа и почти без промяна за Нова година са консумирали клиентите на ЕНЕРГО-ПРО по време на празниците спрямо 2018 година. 

Първото бебе на Балчик за 2020 година е момченце на име Михаил. То се е родило на втори януари в 11 часа в болницата на крайморския град. 

И тази година екипът на Центъра за защита на природата и животните в Добрич приема елхи, които не могат да бъдат засадени. Те ще бъдат предназначени за храна на някои от животните в зоопарка. 

Близначки са първите бебета с родители от град Добрич за 2020-а година. Двойното щастие е в семейството на Виолета и Диян Драгневи. На 2 януари младата жена е станала майка на две момичета близначки, които са проплакали в 16.18 и 16.20 часа в Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич.