Росен Иванов е Спортист на годината в Ген. Тошево

Кметът на общината Валентин Димитров награди призьорите в традиционната анкета

Росен Иванов е Спортист на годината в Ген. Тошево

Състезателят по вдигане на тежести от СКВТ „Стефан Тошев“ Росен Иванов беше определен за Спортист №1 на община Генерал Тошево за 2019 година. По този начин той преодоля петгодишната хегемония на представителите по силов трибой от СК „Цунами“, които неизменно бяха на върха в добруджанския град. Победителят в традиционната анкета получи наградата си по време на официална церемония, преминала в Ритуална зала – Ген. Тошево, от кмета Валентин Димитров. След третото място в допитването през миналата година, сега Росен Иванов безапелационно и напълно заслужено оглави класацията. Младият талант се занимава с вдигане на тежести от едва две години, като той затвърди добрите впечатления, които остави в предходния сезон, и отново направи фурор с изявите си през 2019 г. Най-големият му успех е първата позиция на държавното лично първенство в Хасково. От шампионата в Сливен пък има второ място, като съвсем малко не му достигна да се окичи със златния медал. На силния турнир за купа „Русе“  Росен Иванов завърши четвърти.
Втора в анкетата завърши Аделина Андонова, състезател на БК „Спортбаскет ГТ“. В момента тя играе като преотстъпена в БК „Ънстопабъл“ /Добрич/, а не е тайна, че към нея вече има редица запитвания от елитни клубове в цялата страна за правата й. През 2019 г. тя участва в сборен отбор за момичета до 14 години на зона „Добруджа“ и на зона „Мизия“, на национален турнир в Сливен за определяне състава на националния отбор във възрастта. 





Трета в подреждането остана състезателката на СК по художествена гимнастика „Ейнджълс“ Камелия Иванова. През 2019 г. грацията спечели златен медал в съчетание с въже на международния турнир „Панагюрско съкровище“, а след това в Зимна купа „Академик - София“ се окичи с бронз за съчетанието си с топка. В 14-ото издание на анкетата „Спортист на годината”, сериозен пробив определено направи новосформираният СКХГ „Ейнджълс“. В дебютния си сезон клубът спечели приза „Отбор на годината“, а наставничката Павлета Петрова получи наградата за „Най-добър треньор през 2019 г.“. В две международни състезания и в изключително силна конкуренция, гимнастичките от Ген. Тошево спечелиха един златен, четири сребърни и два бронзови медала. За момичета, които тепърва се сблъскват с трудностите в този спорт, постигнатото е грандиозен успех. През 2020 г. клубът ще може да участва и на Държавни първенства, където очакванията са да се достигне също до призови класирания и отличия. От Община Генерал Тошево не изневериха на себе си, като отново раздадоха награди на заслужили деятели. За заслуги в сферата на спорта – приз получи дългогодишният треньор по баскетбол Стойо Стоев, а също и състезателят на БК „Спортбаскет“ Аристидис Папатеодору.
По-надолу в подреждането при най-добрите спортисти на община Ген. Тошево за 2019 г. попаднаха: 4. Румислав Станимиров Иванов /хокей на трева/ – СКХТ „Стик ГТ“; 5. Живко Живков Желев /баскетбол/ – БК „Спортбаскет ГТ”; 6. Иън Свен Хартунг /вдигане на тежести/ – СКВТ „Генерал Тошев“; 7. Стефко Петров Хаджиев /тенис на маса/ – СКТМ „Спортист-95; 8. Росен Николаев Николов /футбол/ - ФК „Спортист-2011; 9. Христо Славов Костадинов /футбол/ - ФК „Дружба“ /Люляково/; 10. Диян Петров Иванов /футбол/ – ФК „Спортист-2011“.