Добрич вече има модерно тренировъчно игрище (снимки)

Трескави довършителни работи се извършват по новото футболно игрище в Добрич само ден преди официалното му откриване. Футболистите от школата на Добруджа вече ще разплогат с перфектни условия за подготовка.

Добрич вече има модерно тренировъчно игрище (снимки)

Добрич вече разполага с модерно футболно игрище с изкуствена тревна настилка. То ще се ползва от юношите на Добруджа за тренировки и официални мачове. Мъжкият отбор ще играе контролни срещи там при лошо време, вместо да се налага повече да пътува до Каварна. Допълнително ще се решава дали и граждани срещу заплащане ще могат да ползват спортното съоражение.


 

Новият терен е на мястото на игрището със сгурта между стадион Дружба и зала Добротица.

 

За проектирането, строителния надзор и реконструкцията на терена са вложени общо 700 000 лева. Тези средстава са част от дългосрочния кредит в размер на 10 милиона лева, който Община Добрич изтегли през миналата година.

 

Строителните дейности започнаха в последните дни на юли.

 

Освен че разполага с най-модерна изкуствена тревна настилка, новото игрище се сдоби и с кокетна трибуна за зрители със седалки в традиционните цветове за спорта в Добрич - жълто и зелено. Изградена е и нова съблекалня. 

 

След като първо открият обновената пешеходна зона на Добрич, премиерът Бойко Борисов и кметът Детелина Николова утре ще прережат лентата и на новото футболно игрище с изкуствена тревна настилка.

 

stadion2_600_01

 

stadion_600

 

peiki_600

 

stadion4_600