СКПС „Добруджа” на шесто място от 40 отбора на Държавно лично отборно първенство по плуване

Шесто място са заели от СКПС „Добруджа” на Държавно лично отборно първенство в Пловдив за плувци, родени през 2002 - 2004 година. Това съобщи за Добрич Онлайн един от треньорите Антония Михова.

СКПС „Добруджа” на шесто място от 40 отбора на Държавно лично отборно първенство по плуване

Участие са взели девет плувци от добричкия отбор - Станислава Сарандева, Максим Михайлов, Даниел Илиев, Калоян Коев, Мартин Павленко и Ерай Еднан, с треньор Антония Михова, Здравко Желев и Брам Джуниър Шриер, подготвени от Светлин Колев, и Георги Тодоров, обучаван от Василий Попов.



Станислава Сарандева е завоювала два бронза на 50 и 200 м кроул, а Максим Михайлов е спечелил трето място на 50 м гръб. 


На щафета 4 х 50 м свободен стил Даниел Илиев, Калоян Коев, Здравко Желев и Брам Джуниър Шриер са грабнали бронз. На щафета 4 х 50 м съчетано плуване същите момчета, като Брам е бил заменен от Максим Михайлов, са спечелили четвърто място. 


Даниел Илиев също се е класирал на две четвърти места на 200 и 400 м съчетано плуване. 

В дисциплината 200 м бътерфлай половин секунда не е достигнала на Калоян Коев, за да се нареди на почетната стълба с медал.  

В отборното класиране СКПС „Добруджа” са станали шести сред 40 клуба от цялата страна. Отделно момчетата са били класирани на пето място при финалното разпределение.