Авиошоу в САЩ завърши с трагедия

Трагичен инцидент по време на демонстративно авиошоу в щата Невада, САЩ, отне живота на трима души и рани още 54. По време на представлението боен самолен, управляван от възрастен опитен летец и каскадьор, се взриви близо до трибуната на полигон в град Рино.

Авиошоу в САЩ завърши с трагедия
По време на авиошоу в град Рино, щата Невада, боен самолет „Мустанг П-51" се разби близо до трибуните. По време на полета си машината се завъртяла внезапно надясно и започнала да пада вертикално, след което се забила в земята.

Една от трите жертви, за които е официално потвърдено, е пилотът на самолета - 74-годишен опитен летец, който е бил редовен участник в подобни демонстративни програми. Пилотът освен това в миналото си има опит като каскадьор във филмови продукции.

При инцидента са загинали трима души, а са ранени 54, от които 15 са в много тежко състояние, съобщава „Ройтерс". По данни на ВВС, които не са официално потвърдени, умрелите са 12.

Причините за катастрофата все още се изясняват, но според организаторите на авиошоуто може би ще се окаже, че е имало технически проблем, тъй като малко преди самолетът да се забие в земята, пилотът е подал авариен сигнал.