Йордан Йорданов бракосъчета двойка от Добрич в обновената ритуална зала

Ритуалната зала на Общинското предприятие “Обреден дом” днес за първи път след обновяването си отвори врати за щастливото събитие на Ирина Ангелова и Мартин Малчев.

Йордан Йорданов бракосъчета двойка от Добрич в обновената ритуална зала

Най-важният ден за двамата влюбени уважи кметът на Добрич Йордан Йорданов, който ги бракосъчета. С пожелание за здраве и красиви мигове, той подари на новото семейство символични подаръци и поздравителен адрес. На щастливото събитие присъстваха близки, роднини и приятели.



Директорът на Обредния дом Румена Маринова сподели пред журналисти за ремонтните дейности на ритуалната зала. 

Тя е изцяло пребоядисана, има ново осветление, ремонтиран санитарен възел, мебелите са претапицирани и е обновена стаята за подготовка на младоженците. 



Променен е и вътрешният интериор - подновена е ритуалната маса, реновирана е стената с герба. Оформени са и два нови къта - с огледало и пиано. Символиката на огледалото е жените, на които им предстои да сключат брак, да се погледнат в него и да си намислят желание. Идеята на обособения кът с пиано е, двойките да имат място, където да си направят първата семейна снимка след бракосъчетанието. 



Залата е декорирана с изцяло естествена украса в бял и сребрист цвят. Новозеландска трева бронзов карекс, многогодишен храст енотера и пера от нанду са част от новите украси, придаващи уют.  Освен това новомонтирано пано със сватбени мотиви посреща младоженците във входното антре на залата. 


Румена Маринова подчерта, че има промени и в ритуала. Поставянето на брачните халки, първата глътка шампанско и първата брачна целувка ще бъдат с лице към гостите. По традиция подписите ще се полагат пред герба на България.

Средствата за частичния ремонт на ритуалната зала в ОП “Обреден дом” са осигурени от община град Добрич.