Излъгани сервитьорки: Разбиха мрежа за трафик на жени от Варна към Италия

Антимафиотите във Варна разбиха група, която трафикирала жени, за да проституират в Италия. Трафикантите лъжели момичетата, че ще са сервитьорки в дневен бар, а след това ги принуждавали да проституират на околовръстен път.

Излъгани сервитьорки: Разбиха мрежа за трафик на жени от Варна към Италия
Канал за трафик на момичета за Италия разбиха варненските антимафиоти, съобщи МВР.

След едногодишно наблюдение и разследване, полицаите задържали трима мъже от Долни Чифлик и Варна, които организирали мрежата за набиране и изпращане на момичета в Италия, където са принуждавани да проституират.

Спецслужителите установили, че жертви на триото ставали момичета от Варна и от бедните райони около града.

Тримата мъже ги увещавали, че срещу добро заплащане могат да им осигурят работа като сервитьорки в дневен бар в гр. Кротоне, Италия.

Единият от тях се представял за управител на въпросното заведение. Следвали многократни срещи за заздравяване на доверието и транспортиране на момичетата до италианския град.

Там те били настанявани в специално наета квартира единия трафикант, а дни по-късно попадали в капана на принудата - да работят за сутеньорите си като продават плътта си на околовръстния път.

До момента са установени осем техни жертви.

Тричленната престъпна група е задържана рано сутринта вчера. Мъжете демонстрирали висок стандарт на живот. При претърсванията на адресите им са открити и иззети мобилни телефони, газов пистолет, въздушна пушка с оптика, лаптоп, документи от парични преводи, тефтери с водени в тях отчети от заработените от клиентките им сексуални услуги.