Нова фитнес площадка откриха в Каварна на първия учебен ден

Продължава публично-частното партньорство между община Каварна и AES Geo Energy.

Нова фитнес площадка откриха в Каварна на първия учебен ден

С откриване на новоизградена площадка с външни фитнес уреди бе даден старта на новата учебна година в Каварна. Съоръжението, което се намира в двора на двете най-големи училища в града – СОУ „Стефан Караджа” и ОУ „Йордан Йовков”, е направено със средства на AES Geo Energy. Лентата прерязаха кметът на Каварна Цонко Цонев и изпълнителният директор на фирмата Благовест Начев.


 

Фитнес площадката разполага с 11 спортни уреда, сред които има и такива за хора с увреждания. Те ще могат да се ползват както от ученици, така и от други желаещи. Стойността на дарението възлиза на над 36 хиляди лева.

 

Това е пореден жест от страна на AES Geo Energy към община Каварна. Миналата година отново по линия на публично-частно партньорство в три каварненски училища бяха реализирани проекти на обща стойност 30 хиляди лева, а за нуждите на МБАЛ-Каварна бе закупен дигитален рентгенов апарат.

 

AES Geo Energy е един от крупните инвеститори на територията на общината. Американската корпорация притежава един от най-големите ветроенергийни паркове в България „Свети Никола” с мощност 156 мегавата.