Дико Иванов оглави Общинския съвет на община Добричка

Дико Иванов е новият председател на Общинския съвет на община Добричка. Това беше решено на първото заседание на новоизбраните съветници.

Дико Иванов оглави Общинския съвет на община Добричка


Съобразно правилника най-възрастният избран общински съветник – Пламен Станчев пое председателката функция и проведе избора на комисия за оглавяване на председател на ОбС.  Беше направено само едно предложение за поста. 


С 13 гласа „за” и 8 недействителни бюлетини Дико Иванов беше избран за председател на Общинския съвет на община Добричка. 


Дико Иванов има зад гърба си три мандата като заместник-кмет и един мандат като общински съветник в община Добричка.  „Ние новите общински съветници имаме една мисия – заедно да работим и заедно да решаваме проблемите на нашата община. Трябва да постигнем съгласие по най-важните въпроси, касаещи жителите. Ще ни трябва смелост за трудните решения, но аз съм сигурен, че когато сме градивни нещата ще се случват така, както очакват жителите на община Добричка. Искам да си пожелаем от сърце след 4 години наистина да се говори за този мандат и да се случат добрите неща, които се очакват от нас”, заяви той. 


Новоизбраните съветници положиха клетва заедно с новият кмет на община Добричка Соня Георгиева и кметовете на 27-те села места.