Благотворителна инициатива в Добрич ще стопли сърцата на възрастни хора и деца в неравностойно положение

Клуб за народни танци “Жътвари” и Фондация “Милостиво сърце” започна съвместна благотворителна инициатива, чрез която да съберат хранителни и друг вид полезни продукти, които да дарят на хора в нужда.

Благотворителна инициатива в Добрич ще стопли сърцата на възрастни хора и деца в неравностойно положение

Това съобщи за Добрич Онлайн ръководителят на фолклорната формация Мая Бърдарова.



Тя посочи, че събраните продукти ще бъдат разпределени поравно в торби и дарени на деца в неравностойно положение, възрастни хора в нужда и на такива, останали без дом от град Добрич. Идеята е те да бъдат зарадвани преди Рождество Христово.

Желаещите да се включат в благотворителната инициатива, могат да дарят продукти като месни, рибни или постни консерви, пастет, сладко или мармалад, макарони, юфка, сол, захар, брашно, олио, ориз, леща, боб, зърнени закуски, шоколад, вафли, бисквити, препоръчително е да са по-мек вид, натурален сок, халва, сапун, прах за пране и домакински препарати. Приемат се и парични суми, както и друг вид стока, която ще бъде полезна за нуждаещите се. 

Продуктите ще се събират от понеделник до четвъртък от 17.30 до 20.30 часа в Спортната зала на Международния колеж в Добрич, където се помещават танцьорите от Клуб "Жътвари". Кампанията е започнала на 2 ноември и ще продължи до 15 декември. 

Който няма възможност да дари продукти в посоченото време, може да се свърже с организаторите на телефоните  0895 092 400 и 0897 003 758.

Припомняме, че миналата година Клуб „Жътвари“ реализира подобна инициатива. Тогава 350 човека, регистрирани в Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ в Добрич, на които осигуряват храна от Домашния социален патронаж получиха хранителни продукти чрез благотворителната кампания. В нея се включиха осмокласници от Езиковата гимназия “Гео Милев”, които зарадваха възрастните хора с хранителни продукти до домовете им.

Мая Бърдарова уточни, че тази година каузата е много по-мащабна, защото се организира съвместно с Фондация “Милостиво сърце”.