Добричлии гласуват за по-активно гражданско общество

В деня на местните избори Добрич онлайн попита жителите на Добрич за какво гласуват днес и какви са промените, които искат да видят в града ни

Добричлии гласуват за по-активно гражданско общество

„Градът трябва да бъде чист. Искам хората да започнат да се променят, да бъдат повече граждани. Един друг да се контролираме, защото не само управата е виновна, че градът ни е мръсен, а и самите ние сме виновни, че не го почистваме, не се грижим за него. Все още не сме достатъчно добри граждани за самия град“, смята Сашо Серафимов. Той изрази желание за поставяне на повече кошчета за боклук както по центъра, така и в кварталите на Добрич.


“Искам да бъдем по-свободни. Когато има какво да кажем, да го казваме, без да се страхуваме, защото виждам, че все още много лесно се купуват гласове, което говори, че хората лесно могат да си сменят мнението“, заяви още Сашо Серафимов.


Румяна Мирчева също е на мнение, че промяната трябва да започне от жителите на града.

„Преди всичко промяната трябва да бъде от всеки, защото чистотата на града зависи не само от кмета, а и от гражданите. Всеки може да види не само листата, които падат от дърветата и трябва да бъдат обирани, но и боклуците около кошчетата, които не са дело на природата, а на хората“

Румяна отбеляза, че направените обещания трябва да се спазват.

„Това, което се обещава, да се изпълнява. В нашия град има много неща, които могат да се свършат. Водният цикъл, за който отдавна добричлии мечтаха, дано приключи както трябва. Съответно уличната мрежа да бъде подновена“.


Илиана Ташева гласува с желание за две промени в Добрич, свързани с безстопанствените животни и възрастните хора.

 „В нито една от програмите на кандидат-кметовете не видях предстояща бъдеща програма за животните. Те не са незабележими, те са част от нашето общество. Те са по улиците и приютите в резултат на човешката дейности. Държавата и общините трябва да си влязат в ролята. Първо да се направи регистрация на всички домашни животни и абсолютен контрол и наказание за тези, които изхвърлят животните. Трябва да се обърне внимание на Общинския приют, защото не може само с дарения да се правят ремонти“, сподели Илиана.

Освен това тя е на мнение, че трябва да бъдат изградени нови домове за възрастни хора.


 „Пенсионерка съм и желая животът ни да бъде по-добър с увеличение на материалната част. Да бъдат увеличени заплатите най-много на младите и на пенсионерите“, отбеляза Стоянка Кирова.


Припомяме, че в местния вот право на глас имат хората с българско гражданство, които са навършили 18-годишна възраст. Гласоподавателите трябва да имат регистрация по постоянен и настоящ адрес на територията на страната към 26-ти април 2019-а година, да не са под запрещение и да не изтърпяват наказание лишаване от свобода.