Хванаха мъж и жена с 45 грама канабис и 35 грама амфетамин в Добрич

Задържани са 21-годишна жена и 25-годишен мъж в момент на продажба на 2 грама амфетамин в района на училище в Добрич, съобщават от пресцентъра на МВР.

Хванаха мъж и жена с 45 грама канабис и 35 грама амфетамин в Добрич

На 14 октомври, около 18:00 часа при провеждане на специализирана полицейска акция за противодействие на наркоразпространението са задържани 21-годишна жена и 25-годишен мъж от град Добрич, известни на МВР.  Двамата са установени в района на училище по ул. „Сан Стефано” в момент на разпространение на 2 грама амфетамин. 


При последвалата проверка в жената са установени 45 грама марихуана, 35 грама амфетамин и електронна везна. При последвалите процесуално следствени действия в жилището, обитавано от 25-годишния мъж са установени 3 000 лева, реализирана от продажбата на наркотични вещества и други инкриминирани вещи. Двамата са привлечени в качеството на обвиняеми. Жената е с наложена мярка „подписка”, а мъжът е с постановление за задържане за 72 часа, предстои вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража”. Работата по установяване и документиране на цялостната им престъпна дейност продължава.