Обвиняем за кражба на лаптоп остава в ареста

Окръжен съд – Добрич, потвърди наложената на 32-годишния Васил Ан. Г. от Добрич мярка за неотклонение задържане под стража. Той е обвиняем по досъдебно производство на Първо РУП на МВР – Добрич, за кражба на лаптоп от офис в центъра на града след взломяване на стъкло на входната врата. Деянието е извършено около полунощ на 23.03.2011 г.

Обвиняем за кражба на лаптоп остава в ареста
На 25.08.2011 г. Районен съд – Добрич, е наложил на Васил Г. мярка за неотклонение задържане под стража, която той обжалва пред въззивния съд.

Адвокатът му пледира, че от събраните доказателства не може да се направи обосновано предположение за авторство на подзащитния му на деянието, за което е привлечен да отговаря. Защитникът твърди, че няма опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление. Според него по-леката мярка за неотклонение домашен арест би изпълнила предвидената в закона превантивна роля и Васил не би възпрепятствал разкриването на обективната истина.

Представителят на Окръжна прокуратура се противопостави на жалбата като неоснователна. Прокурорът посочи, че по делото може да се направи обосновано предположение, че Васил е извършил престъплението, а то се наказва с лишаване от свобода. Задържаният има 11 осъждания за престъпления от общ характер, като последното е от тази година.

След като прецени представените доказателства, становищата на страните и високата обществена опасност на дееца и деянието, съдът потвърди мярката за неотклонение на Васил.

Актът на Окръжен съд – Добрич, не подлежи на обжалване и протест.

Васил Г. има основно образование, не е семеен, осъждан е, работи.