Започна конкурсната програма на Международния детски фестивал на изкуствата „Трикси”

Днес започна конкурсната програма на Международния детски фестивал на изкуствата „Трикси”. Хоровите колективи, инструменталните ансамбли, както и индивидуалните изпълнители на цигулка, китара, пиано и акордеон ще бъдат оценявани от международно жури с представители от България, Румъния, Русия, Естония и Полша под председателството на проф. д-р Пламен Арабов.

Конкурсът се провежда в Каменна зала на Културен център „Двореца”, а в НЧ „П.Хилендарски” продължават изявите на певците, както и вокалните и вокално–инструменталните ансамбли.

Фестивалът „Трикси” се провежда за четвърти пореден път и бе открит снощи от кмета на Балчик Николай Ангелов в присъствието на Деяна Данаилова – директор на  Дирекция „Културна политика” към Министерството на културата и проф. Валерий Есаков – представител на отдел „Култура” на Правителството на Москва.

За откриването снощи специално пристигнаха Дивна Станчева – победителка в конкурса „Пей с мен” и миналогодишна носителка на Гран при, Неделяна Христова – първа носителка на Гран при от 2007 година, айдълът Дамян Попов, Яна Демирова, миналогодишните носители на награди от феста –  танцов ансамбъл „Фиеста” от Беларус, балет „Мелъди” – финалист в „България търси талант” и носител на първа награда от юнското издание на фестивала тази година.

За участие в „Трикси” в Балчик са събрани представители на Малта, Италия, Русия, Латвия, Румъния, Израел, България, Полша, Беларус, Украйна, Естония и Молдова.