Ремонтират голямата зала за бракосъчетания в Обредния дом в Добрич

Ремонтът се извършва със средства от общинският бюджет и ще допринесе за още по-приятна атмосфера при провеждане на сватбените ритуали.

Ремонтират голямата зала за бракосъчетания в Обредния дом в Добрич

Фирмата, извършваща ремонта е избрана след проведена процедура по ЗОП. Ще се боядисат стените, тавана, изцяло ще се подменят осветителните тела. Предвиден е основен ремонт на санитарните помещения и подновяване на вътрешния интериор. Ремонтните дейности няма да попречат на провеждането на предвидените ритуали. Освежаване на залата не е извършвано от години. ОП “Обреден дом” си поставя за цел обновяването да продължи и занапред.


До август 2019 г. в Обредния дом на Добрич си си казали „Да“ 305 двойки, от които 217 ритуала „Разписване“, 31 изнесени ритуала в Градски парк „Свети Георги“, по красивото северно Черноморие и градините на ресторантите в града. През тази година има и нови предпочитани места за бракосъчетания, като интересни местности до селата Долище, Гурково, Божурово. Проведен е сватбен ритуал и на стадион „Дружба“ в Добрич. 22-ма чужди граждани са сключили граждански брак в Обредния дом, сред които двойки от Русия, Украйна, Турция, Бразилия и др. За 2020 година има заявени 25 сватбени ритуала. Най-предпочитана дата е 20.06.2020 г., като изнесеният екип на Обредния дом е ангажиран за 4 сватби.