Театрален спектакъл „Сън в лятна нощ” закрива „Виа Понтика” в Балчик

С театрален спектакъл на Драматичния театър в Търговище днес ще бъде закрит международният форум „Виа Понтика”

Театрален спектакъл „Сън в лятна нощ” закрива „Виа Понтика” в Балчик

Любомир Фърков, Камен Иванов, Божидар Попчев, Славяна Любомирова, Ивана Стоянова, Сияна Янева, Атанас Махнев, Лъчезар Андреев ще представят в 18 часа в читалище „Паисий Хилендарски“ „Сън в лятна нощ” от Уилям Шекспир. Постановката е на Надя Асенова. Декор - Тодор Райков, Костюми - Анелия Райкова, Консултант по пластика -  Камен Иванов.


В истинска феерия, в която се съчетават класиката и модерното, сериозната драматургия и елементи от цирка и съвременните пърформанси, „Сън в лятна нощ” ще разкаже приказната, комично-драматична история за любовта, която по начин сблъсква света на неочакван хората с този на боговете.

Дванадесетото издание на Международния фестивал на младите в изкуството „Виа Понтика”, което се проведе от 10 до 18 септември в Балчик, събра повече от 170 талантливи творци от Балканите. В продължение на девет дни жителите и гостите на Балчик имаха възможност да посетят изложби, концерти, театрални спектакли, филмови прожекции и да се докоснат до таланта и емоциите на младите в изкуството – студенти от висши училища по изкуствата от Сърбия, Румъния, България. В международния форум, организиран от Сдружение „Виа Понтика - 2010” с председател Красимир Ранков, се включиха представители на Националния университет по изкуствата – Букурещ, Университета по изкуствата, Факултета за приложни изкуства – Белград, Сърбия, Нишкия университет – Факултет за изкуства, Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов”, Националната художествена академия – София, Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров”.

Международният фестивал на младите в изкуството „Виа Понтика” се реализира с изключителното финансово съдействие на Община Балчик и с подкрепата на Държавния културен институт - Културен център „Двореца” – Балчик, Историческия музей – Художествена галерия – Балчик, Народното читалище „Паисий Хилендарски – 1870” – Балчик и Университетски ботанически градини - СУ „Климент Охридски”.