Образувано е досъдебно производство във връзка с взрива на бензиностанцията в Добрич

Образувано е досъдебно производство по член 123 от Наказателния кодекс за немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща повишен източник на опасност във връзка с инцидента на бензиностанцията в Добрич през изминалата вечер.

Образувано е досъдебно производство във връзка с взрива на бензиностанцията в Добрич

Това съобщи временно изпълняващият длъжността окръжен прокурор на Добрич Златко Тодоров пред журналисти във връзка с взрива на метанова бутилка на лек автомобил на бензиностанция, при който пострадаха две жени – майка и дъщеря. По-късно майката, която е стояла на задната седалка, е починала. Другата жена е настанена в Отделението по неврохирургия в МБАЛ – Добрич с черепно-мозъчна травма. Няма опасност за живота й.



Метанова бутилка на лек автомобил гръмна на бензиностанция в Добрич

Починала е една от жените при взрива на бензиностанция в Добрич

Лекият автомобил е бил таксиметрова кола, а метановата бутилка е избухнала по време на зареждане. 

Образуваното досъдебно производство се наблюдава от Окръжната прокуратура в Добрич. Златко Тодоров посочи, че към момента са извършени необходимите следствени действия – оглед на местопроизшествието, разпитани са свидетели, изискана е необходимата техническа документация и са назначени съдебно-медицински и технически експертизи. „Където има досег с газова уредба, ще бъде проверено, което включва и колоната за зареждане“, уточни временно изпълняващият длъжността окръжен прокурор на Добрич. 

„Работи се по абсолютно всички хипотези, съобразени с нормативната база на Република България по отношение на изграждане, въвеждане в експлоатация, експлоатация и съответно безопасност при работа с газови уредби“, увери Златко Тодоров. 

Той отбеляза още, че след като бъдат изготвени експертизите и получат заключенията ще има отговор за причината на произшествието. 

Към момента бензиностанцията не работи.