Престрелка в село Безмер

На 18.08.2010г. в 21.10ч. в РУП-Тервел на телефон е получен сигнал от жител от с.Безмер, че при охрана на обект /бивш цех на завод “Хан Тервел”/ в с.Безмер, където се съхранява земеделска продукция са възпроизведени изстрели от огнестрелно оръжие.

Сформирана е група от служители на РУП-Тервел, която при пристигане на място е установила, че около 21.00ч. в бившия цех, където са натрупани метални отпадъци са пристигнали две лица, които започват да влачат част от отпадъците към оградата, с цел кражба. В този момент са забелязани от Г.Г. от с.Безмер, който охранява обекта със селскостопанска продукция, негова собственост, като същия им нарежда да преустановят кражбата.

Лицата не се подчиняват и тръгват срещу него да се саморазправят. По данни на Г.Г, същия зарежда законно притежавания си пистолет “Макаров” и произвежда няколко изстрела във въздуха с цел сплашване. След това лицата напускат района на обекта. Няколко минути след получаване на сигнала е получено съобщение от ЦСМП-Тервел за прието лице с наранявания по тялото.

Същият е транспортиран в МБАЛ Добрич за преглед и лечение. Установено е, че лицето е Д.М. на 36г. от с.Безмер. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУП-Тервел, като продължава изясняването на обстоятелствата и връзката с опита за кражба и пострадалото лице.