„Устрем“ /Д/ се разправи и със „Суворово“

Кристиян Димитров /Кико/ дърпа дончевци към върха в Трета лига

„Устрем“ /Д/ се разправи и със „Суворово“

Трета победа от началото на първенството в Североизточна трета лига измъкна футболният тим на „Устрем“ /Дончево/. Отборът от добричкото предградие се наложи с минималното 1:0 над състава на „Суворово“ в среща от IV шампионатен кръг. В герой за домакините се превърна Кристиян Димитров, който с четвъртият си гол през есента спомогна „Устрем“ да се настани в челото на класирането с равен брой точки с отборите на „Добруджа“, който в този кръг почива, и „Светкавица“ /Търговище/.




Като цяло двете единайсеторки си разделиха по едно полувреме на терена в Дончево. През първата част домакините доминираха и действията се развиваха главно в съперниковата половина. Така се стигна до 28-ата минута на двубоя, в която един от най-активните на игралното поле – Кристиян Димитров, наказа грешка в защитния вал на гостите. Кико получи топката в централната зона на терена, след което след самостоятелен пробив си осигури добра позиция за удар и технично пусна топката край плонжа на стража на „Суворово“ – 1:0. До почивката домакините продължиха да държат инициативата в свои ръце, но до ново попадение така и не се стигна.

Второто полувреме започна по коренно различен начин, като определено ролите се размениха. Гостите заиграха далеч по-агресивно и настъпателно с идеята да се доберат до изравнителен гол. На няколко пъти те бяха на път да сторят това, но добре ръководените действия на домакините в отбранителен план от Даниел Граматиков и най-вече блестящите намеси под рамката на вратата от Иван Иванов не позволиха топката да навести мрежата. В крайна сметка дончевци устискаха победата до последния съдийски сигнал и събраха актив от 9 точки, отреждащ им трета позиция във временното подреждане на североизток.  
В друг мач от кръга в неделния ден „Септември“ /Тервел/ направи 1:1 при гостуването на „Бенковски“ /Бяла/. А ден по-рано „Калиакра“ /Каварна/ отстъпи с 1:3 на терена на „Шумен 2007“.