Седмица на пожарната безопасност ще се проведе в Каварна

От 9-и до 13-и септември ще се проведе традиционната Седмица на пожарната безопасност и честване на професионалния празник на служителите от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Седмица на пожарната безопасност ще се проведе в Каварна

Мероприятията, които са подготвени от страна на служителите на РСПБЗН-Каварна, са насочени към повишаване на културата и информираността на населението от община Каварна в областта на пожарната безопасност, издигане на престижа на професията на огнебореца и доверието на хората към служителите на ПБЗН.



През Седмицата на пожарната безопасност ще има дни на отворени врати, прием на граждани в сградата на РСПБЗН-Каварна, среща с журналисти от местната преса, запознаване на подрастващото поколение с огнеборската професия, среща с бивши служители на РСПБЗН-Каварна.

Кулминацията от предвидените дейности ще бъде провеждане на демонстративно занятие на тема „Действие с хидравличен спасителен комплект при пътно-транспортно произшествие”, което ще се проведе на 13 септември от 10 часа в градския парк на Каварна.