За 80 часа Андрей Енев от Каварна е преминал 1200 км в коломаратона във Франция

На пресконференция в Община Каварна Андрей Енев е разказал за емоцията и преживяванията от коломаратона в Париж, в който каварненецът е участвал, съобщиха от местната администрация на крайморския град.

За 80 часа Андрей Енев от Каварна е преминал 1200 км в коломаратона във Франция

За 80 часа, 9 минути и 41 секунди Андрей Енев е преминал 1200 км в коломаратона Париж-Брест-Париж 2019, провел се между 18 и 22 август във Франция. Това е 19-ото издание на най-старото колоездачно събитие в света, провеждащо се през 4 години. Над 6000 участници от над 60 държави са преминали през изтощителни квалификации (200, 300, 400, 600 км, преодолени в годината на провеждане), за да се озоват в Париж. Между 35 и 40 процента не успяха да стигнат до финала в Париж или не можаха да влязат в контролните времена на 11-те контроли. Успешно завършилите са получили медал с гравирано име и време на финиширане.


Андрей Енев от Каварна ще участва в 1200-километров коломаратон във Франция

Интерес към събитието са проявили и най-малките колоездачи на Каварна. Те с любопитство са изслушала разказа на Андрей Енев за пътя към победата и за упорития труд, който е нужен за добрата подготовка. Всеки един от тях е проявил желание да се докосне да медала и да се снима с него.

Кметът на Община Каварна Нина Ставрева е благодарила на каварненеца Андрей Енев за достойното представяне на коломаратона във Франция. 

Тя се е обърнала към Андрей с думите: "Изключително горда съм, че Андрей представи Каварна, а и цяла България в престижния коломаратон. Той доказа, че с постоянство и много труд успехът се постига. Андрей е прекрасен пример за подражание на младите колоездачи в Каварна и медалът, с който се завърна от това състезание го доказва. Благодаря му, че развива и подкрепя колоезденето в Каварна - Европейски град на спорта за 2020 година. Пожелавам му много бъдещи цели и победи". 

В края на пресконференцията Андрей Енев е благодарил на семейството си, което винаги го подкрепя и му помага да осъществи своите мечти и цели и подари на кмета на Каварна стартовия номер, с който участва в легендарния коломаратон.