Днес откриват „Миден и Рибен Фест 2019” в Каварна

От днес до 1 септември в Каварна ще се проведат традиционните празнични дни „Миден и Рибен Фест 2019“

Днес откриват „Миден и Рибен Фест 2019” в Каварна

Началото на фестивала ще бъде поставено с морска работилница от 18 часа пред НЧ „Съгласие-1890“. В нея ще могат да се включат всички малки художници и изобретатели. В работилницата участие ще вземат и изявени студенти от факултета по Изобразително изкуство към Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“. 
Те гостуват в града по повод Студентския пленер, на който Каварна е домакин за поредна година. Изрисуваните картини, по време на пленера, ще бъдат изложени пред НЧ „Съгласие-1890“ в първия ден на морския фестивал.

Освен миди и рибни специалитети, за гостите е предвидена празнична програма всяка вечер от 21 часа на площад „Защитата на Каварна“. На откриването на фестивала градът ще бъде огласен от концерта “Да пеем заедно” с Йордан Марков, Драго Драганов, Стефан Диомов и група „5-те сезона“, с участието на балет „Дежа вю“. 

Във втората вечер на морския фестивал каварненци и гостите на града ще се насладят на вечните хитове на естрадната звезда на българската музика Панайот Панайотов. 

На финала ударно шоу ще направят музикантите от група „Ку-Ку бенд“ - Борис Солтарийски, Годжи и Цветан Недялков. 

Традиционните празнични дни на „Миден и Рибен Фест 2019“ ще се провеждат всяка вечер от 21 часа от 30 август до 1 септември.