Боксьорка от БК „Добруджа“ кръстосва ръкавици на европейското в Испания

Златислава Чуканова ще спори в кат. до 54 кг на континенталния шампионат за жени

Боксьорка от БК „Добруджа“ кръстосва ръкавици на европейското в Испания

Състезателката на БК „Добруджа“ Златислава Чуканова ще защитава името на България на европейското първенство по бокс за жени. Надпреварата стартира в събота в испанската столица Мадрид, като родните националки се отправят за Иберийския полуостров в четвъртък. Възпитаничката на треньора в добричкия клуб Веселин Марков ще кръстоса ръкавици в кат. до 54 кг.


Наставникът заяви, че е обнадежден от спортната форма и физическо състояние на състезателката, която е тренирала пълноценно по време на последния лагер сбор в София. Златислава имаше здравословен проблем, който за радост отшумя навреме, като всичко засега преминава по график. С президентът на клуба Ивелин Иванов се надяваме нашето момиче да има малко късмет при жребия и да запише успешен старт в шампионата на Стария контитент. Тя притежава качества, потенциал и борбеност, които очаквам да разгърне, а оттам да се покаже в желаната светлина в Испания, изрази оптимизъм Веселин Марков.

В отбора на България влизат шест боксьорки, водени от старши-треньорът Фикрет Ереджебов. Селекционерът разчита умения с положителен знак на ринга по реда на категориите да демонстрират следните състезателки: Еми-Мари Тодорова /48 кг/, Габриела Димитрова /51/, Златислава Чуканова /54/, Станимира Петрова /57/, Деница Елисеева /64/ и Мелиз Йонузова /69/.