Фонтанът в центъра на с. Българево е ремонтиран

Фонтанът на площада в центъра на едно от най-големите села в община Каварна е ремонтиран, предстои изкърпването на дупки на около 5- 6 улици. Това съобщи за Добрич Онлайн кметът на с. Българево Георги Янев.

Фонтанът в центъра на с. Българево е ремонтиран

Средствата за ремонтните дейности са от наема, който плаща Ветрогенераторният парк „Калиакра Уинд Пауът” на Община Каварна. Те са в размер на 70 хил. лв. От тях тази година 40 хил. са заделени за с. Българево.



От отпуснатите средства с 10 хил. лв. беше ремонтиран фонтанът пред сградата на Народно читалище „Народен будител – 1940″. „Ремонтът беше наложителен, защото коритото му беше спукано и водата се стичаше по площада, което беше много неприятно”, заяви Георги Янев. Той сподели, че стените на съоръжението и част от дъното му са били възстановени. Към момента се изчаква да изсъхнат фугиращите смеси, след което фонтанът ще бъде напълнен с вода и тестван.

Останалите 30 хил. лв. ще бъдат използвани за ремонт на част от улиците в населеното място. Ще бъдат изкърпени дупки на около 5 – 6 улици, на които по думите на кмета Георги Янев живеят повече хора и движението е по-интензивно. „Очаква се фирмата изпълнител да започне замерванията на самите дупки като квадратура, за да каже кое и до колко може да бъде запълнено в рамките на тези 30 хил. лв.”, каза в заключение той.