Младежи от Добрич призоваха да има повече двигателна активност в системата на образованието

Младежи от Добрич са споделили какво трябва да се промени в образованието, за да бъде по-достъпно и интересно, съобщиха от ОМЦ “Захари Стоянов”.

Младежи от Добрич призоваха да има повече двигателна активност в системата на образованието

Инициативата е била организирана по повод Международния ден на младежта от Общинския младежки център в Добрич и фондация “Лумос”.




Присъстващите са имали възможност да изразят мнение по тема “Трансформиране на образованието” върху лист под формата на пеперуда, символизираща трансформацията. 


Най-често срещаните предложения за засилване на интереса към учебния процес са били да има повече двигателна активност, плуване и разходки в природата, експерименти и практически занимания, да няма насилие, домашните задачи да бъдат под формата на проекти, да се подобрят отношенията между учители и ученици, по-добри условия като храна на достъпна цена и лични шкафчета, за да не се налага учениците да носят тежки учебници.

След това младите хора са имали възможност да участват в ателие за изработка на временен татус с къна, а музиката, танците, усмивките и приятелското настроение са били неизменна част от събитието.