Отбелязваме Международния ден на левичарите

Около 10% от населението по света е леворъко. На днешната дата, 13 август, всички левичари в света празнуват своя празник.

Отбелязваме Международния ден на левичарите

Международният ден на левичарите се чества от 13 август 1992 г. по инициатива на британския левичарски клуб, създаден през 1990 г. На този ден левичарите по цял свят се стремят да привлекат вниманието на производителите на стоки за необходимостта да се вземе предвид тяхното удобство.
Съвременният свят е създаден за хора, които правят неща от дясната им страна. Писането, кухненските прибори, вратите и бравите, компютърната мишка, както и много други изделия са направени за дясна ръка.

Въпреки това, основната грижа на левичарите е, че в много училища педагози се стремят да научат децата да пишат с дясната ръка, което води до психологически стрес и намалява постиженията им. В Русия левичарите винаги се третират с подозрение. На тях дори им е било забранено да свидетелстват в съда. Вярвало се е, че дяволът е бил левичар.

Според статистиката, около 10% от населението е леворъко.

Левичарите са Юлий Цезар и Александър Македонски, Наполеон Бонапарт и Чарлс Велики, Уинстън Чърчил и Жана д’Арк, а и трима американски президент – Роналд Рейгън, Джордж Буш-старши, Бил Клинтън.