Българските атлети останаха във Втора лига на Европа

Състезателите от клубовете от Добричка област с принос за националния отбор

Българските атлети останаха във Втора лига на Европа

Националният тим на България по лека атлетика запази мястото си във Втора лига на Европа, след като в рамките на три дни води битки във Вараждин /Хърватия/. „Трикольорите“ заеха шеста позиция /от 12 отбора/, като събраха актив от 297 точки. Победители с 336.50 точки станаха атлетите и атлетките от Естония, придобили право от следващия сезон да се състезават в Първа лига.



Надолу изпадат Австрия, Кипър, Люксембург, Грузия и Малта. Това е така, защото според новия правилник в Супер лигата вече ще се състезават осем състава, а не както до сега 12. Поради тази причина от Супер лигата и Втора лига отпадат по пет селекции, от Първа, където се състезаваха 11 отбора – четири, а от всяка нагоре се качват по една. От Трета лига при нас догодина идва Сърбия, а от Първа лига се спускат Румъния, Унгария, Словакия, Литва.

Принос за запазване мястото на българския отбор във второто по сила ниво на Стария континент имаха трима представители на клубове от Добричка област. На шестите позиции се наредиха двама възпитаници на треньорът и президент в СКЛА „Добрич“ Галин Костадинов. Това са Георги Иванов и Никола Михов, мерили сили съответно в тласкането на гюле /17.63 м/ и хвърлянето на чук /61.22 м/. На 11-о място при жените пък остана Екатерина Димова от СКЛА „Черно море 2005“ /Балчик/. Тя излезе в сектора за хвърляне на чук, където изпрати уреда на 43.71 метра.