Младоженци от Добрич се отказаха от цветя на сватбата си, за да помогнат на обездвижен мъж

Юзлям и Биртан Бедел са събрали 365 лева, с които да помогнат на обездвижения след пътен инцидент Десислав Димов от Добрич

Младоженци от Добрич се отказаха от цветя на сватбата си, за да помогнат на обездвижен мъж

Чрез поканата за сватбата младоженците са информирали гостите, че не желаят да им бъдат подарявани цветя. Вместо това ги призовали да дарят предвидената сума за букети в поставена кутия. В деня на сватбата до младоженците е застанала тяхна приятелка, която държала кутия за дарения. 



Илиана Юрченко, приятелка на булката, е предложила събраната сума да бъде преведена за лечението на  Десислав Димов от Добрич. На 28 август 2002 година  той е претърпял катастрофа, вследствие на която получил тежка гръбначно-мозъчна травма и се е обездвижил напълно от кръста надолу.

365 лева е събрало семейството, след като гостите приели идеята присърце.

“Решихме да е за Деско, защото повечето хора отварят сърцата си за мънички деца и пропускат, че и по-големите имат нужда от помощ, надежда и подадена ръка”, сподели за Добрич Онлайн Илиана Юрченко. Тя отбеляза, че преводът на събраната сума ще бъде направен през следващата седмица. 

Юзлям и Биртан Бедел не са искали гласност относно благородната им постъпка, но Илиана беше категорична, че доброто трябва да се вижда, за да доведе след себе си друго добро. 

Клиника в Турция е направила оферта за операция на Десислав Димов на стойност 22 000 евро. Това става ясно от прозрачната платформа за събиране на средства helpkarma. Операцията трябва да се извърши, за да се стабилизира гръбначния му стълб. След тази манипулация, трябва да му бъде извършено поставяне на невромодулиращ имплант. Общата сума, която трябва да бъде заплатена, е 57 000 евро.

На Десислав може да помогнете (ТУК)