Над 800 младежи гостуваха в Албена, за да обсъдят бъдещето на Европейския съюз

Приключил е летният лагер „Борим се срещу всяка социална несправедливост“, на който са присъствали над 800 младежи от цяла Европа, за да обсъдят бъдещето на Европейския съюз, съобщиха от пресцентъра на Младежкото обединение на БСП в Добрич.

Над 800 младежи гостуваха в Албена, за да обсъдят бъдещето на Европейския съюз

От МО на БСП са били домакин на най-голямото европейско събитие, в което е имало участници от над 30 държави като Франция, Германия, Испания, Италия и Португалия.



Голям интерес на събитието са предизвикали българските говорители в лицето зам.–председателя на Народното събрание Кристиан Вигенин, председателя на Делегацията на българските социалисти в ЕП Петър Витанов, както и евродепутата Цветелина Пенкова.

Председателят на МО – БСП Николай Бериевски е коментирал равносметката от изминалите шест дни на срещата, която е редица двустранни срещи между българската делегация и други европейски партньори, десетки политически дебати и дискусии, приятни емоции и нови приятелства.

„Домакинството ни на летния лагер е доказателство, че можем, знаем и имаме амбицията да постигаме изключително високи резултати. Надявам се със същата енергия и боен дух да се впуснем и в предстоящите местни избори и да покажем на българските граждани, че БСП е готова и има подготвени кадри, които да работят за доброто на родината“, посочил е Бериевски.

Председателят на Младежкото обединение на БСП в Добрич Десислава Трифонова е отправила благодарност към участниците в лагера, доброволците, ръководството на БСП, както и на Николай Бериевски за всеотдайната работа.

„В продължение на месеци упорита работа се подготвяше най-голямото младежко събитие в Европа и за мен беше чест да бъда част от него. Ние младите в БСП показахме, че имаме енергията, можем и знаем как да постигаме високи резултати„, заявила е тя.