Една по-различна сватба: Младоженци отпразнуваха своя ден с изцяло веган меню

Василена Боянова Коларова-Симс и Николас Дейвид Симс са вегани от две години и половина. Те решават да не изневеряват на своите хранителни навици, затова правят сватбата си с изцяло веган меню.

Една по-различна сватба: Младоженци отпразнуваха своя ден с изцяло веган меню

Василена е родом от Добрич, а съпругът й е от Англия. Запознали са се през първата година в университета в Шефилд. Николас е бил в специалност за компютърни игри, а Василена е учила за организиране на събития. Повече от 5 години и половина те са заедно, а съвсем скоро сключиха брак. Церемонията се е състояла сред вълшебната атмосфера на Нимфеум в Двореца в Балчик. След това тържеството е продължило в заведение в Албена, където са поднесли красив и вкусен веган кетъринг на гостите. 




“И двамата вярваме, че веганството е правилното бъдеще, но много внимаваме как поднасяме възгледите си на хората около нас. Винаги искаме да покажем, чрез личния си опит, колко ползотворно би могло да бъде веганството за всеки”, сподели Василена.

Тя призна, че и най-заклетите месояди са успели да се замислят за бъдещите си хранителни избори. Булката е започнала тържеството с думите "Ако все още не сте разбрали, сватбата е напълно веган и ние не се извиняваме за това!".


“Храната, която аз не успях много да опитам в разгара на вечерта, беше поднесена на бюфет и наистина отзивите от разнообразието на вкусове бяха страхотни. Показахме, че веганството не е само голи салати. Благодаря и на Виктория Куцарова от “Храна за любов”, която създаде тортата специално за нас и отново доказа, че веганството по нищо не отстъпва на стандартното сладкарство”, посочи Василена. 


Първоначално са обмисляли сватбата да не бъде в България или Англия. 

“Бързо осъзнахме, че за да присъстват най-важните хора, тя трябва да се случи близо до моя дом. А това за нашите 42-ма английски гости просто означаваше лятна почивка в България и те не се противиха много”, сподели Василена. Тя беше категорична, че мястото, където да сключат брак, не е било под въпрос. Израснала е до морето, на около 15 минути от Двореца в Балчик. Всеки последен ден от седмицата е преминавал в събиране на багаж, за да отиде на вилата им през почивните дни. 

“Това е моето любимо място на света, заради което Ник го избра да ми предложи преди една година”, каза Василена.

Тя сподели, че съпругът й се опитва да учи български. “Все още не може да говори, но не му пречи да разбира частично разговорите ни на български. И все пак за голямо щастие повечето от нашите приятели и семейство говорят английски и бариера почти не съществува”, уточни Василена.


Тя беше категорична, че всичко в деня на сватбата се е получило така, както желае. Изработването на декорациите ръчно, заедно със семейството й, е допринесло празникът да стане много специален. 

“За сега с Ник сме бездомни и безработни, както обичаме да казваме”, каза Василена.  В началото на септември отиват на 6-месечно пътешествие в Австралия и Югоизточна Азия като истински туристи номади. Надяват се, че по пътя ще намерят себе си и с това мястото, където да живеят. Съпрузите са обещали на своите майки това място да бъде в Европа.