„Орловец“ повали „Устрем“ /Д/ в контрола у дома

Футболистите на домакините направиха подарък на своя президент Злати Златев

„Орловец“ повали „Устрем“ /Д/ в контрола у дома

Изненадващ, но напълно заслужен успех, записа областният първенец в „А“ ОФГ през миналия сезон – „Орловец“, над обновения състав на „Устрем“ /Дончево/, който за втора поредна година ще се състезава в Североизточна трета лига. Теренът в с. Победа потвърди статута си на непревземаема крепост, като днес домакините се наложиха с 3:1 в контрола над стар съперник в регионалната дивизия.



По този начин футболистите на „Орловец“ направиха подарък на своя дългогодишен президент Злати Златев, който се възстановява след претърпяна медицинска интервенция и бе на стадиона, за да проследи изявите и подготовката на подопечните си за новото първенство. Владеещият трайно топката тим на гостите поведе в резултата десетина минути след началния съдийски сигнал. Точен бе Станимир Андонов, който с плътен шут заби неспасяемо коженото кълбо в горния десен ъгъл на съперниковата врата – 0:1. Избраниците на треньора Красимир Коев не се предадоха и изравниха в 39-ата мин. чрез Мартин Филев. Отново Филев покачи след почивката за 2:1, а непосредствено след това Кристиян Димитров /Кико/ пропусна дузпа за гостите. Десетина минути преди последния съдийски сигнал при поредната си остра контраатака домакините доведоха нещата до крайното 3:1 чрез точен завършващ шут на Иво Игнатов.

И ако „Орловец“ има достатъчно време за подготовка за идния шампионат в четвъртото ниво на футбола у нас, не така стоят нещата пред „Устрем“. Както е известно, жребият за Трета лига е предвидено да се тегли на 2 август във Варна. От Зоналния съвет на БФС вече обявиха, че първите есенни мачове в групата ще се изиграят на 10-11 август. В програмата на дончевци влиза нова проверка на 4 август. Тя е на терена на „Тополи“ от Варненска област – съперник в групата на североизток.