Съставът от Източен Тимор няма да участва в Международния фестивал „Фолклор без граници” тази вечер

Съставът от Източен Тимор няма да вземе участие в Международния фестивал „Фолклор без граници”, който ще се проведе тази вечер на пл. "Свобода" в Добрич. На негово място ще се изяви „Compania Artistica Manglares“ от Колумбия.

Съставът от Източен Тимор няма да участва в Международния фестивал „Фолклор без граници” тази вечер

Припомняме, че всяка вечер, в дните от 22 до 24 юли, от 19 часа участниците ще се представят в дефиле. Те ще тръгват от "Стара къща", а крайната им точка ще бъде сцената на площад „Свобода“, където в 19.30 ще започват концертите.



Тази вечер, от 19:30 часа ще се състои официалното откриване. На сцената ще се представят добричкия Фолклорен танцов ансамбъл „Добротица“, „Compania Artistica Manglares“ от Колумбия и представителите на Панама „Gran Ballet Folklorico Panama“. През втората вечер, 23 юли, участие в дефилето и концерта ще вземат от Детска танцова школа „Хорце“ в Добрич, аржентинският ансамбъл “Santiago del estero и представителите на Грузия от ансамбъл “Bolneli”. В закриването на фестивала, 24 юли, ще танцуват „Miras folk song and dance ensemble“ от Република Башкирия и  „Sohag Folk Drt Ensemble“ от Египет.

Международният фестивал „Фолклор без граници“ се организира съвместно с Националната секция на  CIOFF – България и под патронажа на кметът на Добрич Йордан Йорданов. От 22 до 24 юли местни и чуждестранни състави ще завладеят Добрич със своето творчество. Всяка вечер участниците във фестивала ще дефилират от Стара къща до площад „Свобода“, където ще се провеждат концертите. Повече информация за  ансамблите, които ще вземат участие, може да прочетете (ТУК).