Данъчните иззеха касов апарат от ресторант в Балчик

Екипите на НАП по Северното Черноморие само за ден съставиха 57 акта за неиздаване на касови бележки, съобщават от Националната агенция за приходите. Санкционирани са собственици на ресторанти, питейни заведения и дискотеки във Варна, Кранево, Албена, Златни пясъци, курортен комплекс Св.св. Константин и Елена и Балчик. От ресторант в Балчик е иззет касов апарат, заради съмнения, че фискалното устройство е било манипулирано с цел укриване на оборот.


С глоби между 500 и 3000 лева се санкционира всяко от констатираните от данъчните нарушение на Наредбата Н-18, която регламентира регистрирането и отчитането на продажбите в търговските обекти чрез касови апарати.

По време на акциите инспекторите са записали номерата на 60 луксозни автомобила. Извършва се и физическо наблюдение на луксозни имоти по Черноморието, за чиито собственици ще се изиска информация от общините. Екипите на НАП ще проверяват дали имуществата съответстват на доходите на собствениците им. Ежедневните проверки по Черноморието ще продължат до края на активния сезон.