Нека помогнем: Пети ден момче от Добрич търси папагала си

Момче от Добрич търси своя домашен любимец и добър приятел

Нека помогнем: Пети ден момче от Добрич търси папагала си

От две години и половина Александър се грижи за папагал-корела на име Коко, но никога не го е изкарвал навън. Преди пет дни, по време на вечеря в двора на къщата му, решава да го изведе с клетката му. Десет минути след като папагалът се е успокоил, Александър го е взел в себе си, за да ги играят. „Дойде в мен, гушках го и го милвах. Изведнъж излетя нависоко и обикаляше в кръг“, сподели за Добрич Онлайн той. Александър уточни, че папагалът е излетял от района на Червената пръст към центъра. 




Два дни след това папагалът е бил забелязан около квартал „Добротица“. Баща му е отишъл да го потърси, но не е успял да го намери. „В същия ден, когато се прибрах от работа, отново отидох да го търся в квартала, но не го намерих. Оттогава никой не ми се е обаждал, че го е виждал“, каза Александър.

Той уточни, че папагалът Коко лесно отива при хората, но не трябва да правят резки движения, защото се стряска. Александър допълни, ако някой види папагала, плавно да подаде ръката си към него. По този начин Коко ще има възможност да се качи на ръката му.

В заключение Александър призова, ако някой забележи папагала, да се свърже с него и да не задържа Коко за себе си. 

С Александър може да се свържете на телефон 0894674076.