Преасфалтирана е улицата пред ОУ “Христо Ботев”, мащабните ремонти на училището продължават

За новата учебна година Основното училище „Христо Ботев“ ще посрещне своите ученици в изцяло ремонтирана, обновена сграда и благоустроени пространства.

Преасфалтирана е улицата пред ОУ “Христо Ботев”, мащабните ремонти на училището продължават

Това съобщиха от пресцентъра на Община град Добрич, откъдето уточняват, че в момента в учебното заведение се извършват мащабни ремонти по проект “Реконструкция и обновяване на образователна инфраструктура в Добрич“ по Оперативната програма „Региони в растеж“. 



Договорът за строително-монтажните работи е на стойност 1 125 100,50 лева без ДДС. 

Извършва се вътрешен ремонт на всички класни стаи, реконструират се електрическата, вик и отоплителната инсталации, ремонтират се санитарните възли, извършва се топлоизолация по фасадите, ремонт на покрива и облагородяване на площадката на училището. Дейностите предвиждат и осигуряване на достъпна среда за хора с увреждания. Основната цел на проекта е да осигури модерна, здравословна и функционална учебна среда с високо ниво на енергийна ефективност, равен достъп до качествено образование и адекватен учебен процес. 

От Общината посочват още, че e преасфалтирана улицата пред основното училище, обновени са тротоарите и освежени парапетите.