Условна присъда получи балчиклия, измамил туристи чрез къща за гости

Условно наказание от 1 година лишаване от свобода, с 3-годишен изпитателен срок ще търпи мъж от Балчик, след като Окръжният съд в Добрич одобри постигнатото между него и прокуратурата споразумение.

Условна присъда получи балчиклия, измамил туристи чрез къща за гости

Подсъдимият се признава за виновен в това, че от 9 август 2016г. до 4 юли 2017г., при условията на продължавано престъпление, е използвал данни от платежни инструменти, без съгласието на титулярите.



39-годишният мъж стопанисвал къща за гости във вилна зона в Балчик и имал регистрация в сайт за резервации. При запазване на нощувки през сайта, като част от необходимата информация, гостите предоставяли данни за банковите си карти, след което подсъдимият имал достъп до тях. В посочения период той използвал данни от 3 банкови карти, чрез които направил покупки от сайтове за онлайн търговия. Закупени били три смартфона, на обща стойност 4525.33 лева. Ощетени били двама българи и една румънска гражданка, като причинените им от престъплението имуществени вреди вече са възстановени. Щетите на румънката били възстановени от банката, издател на кредитната й карта, веднага след като тя оспорила транзакцията. Сумите, с които били ощетени двамата българи, са възстановени от подсъдимия. Той ще плати и направените по делото разноски в размер на 1167.06 лева.

Одобреното от Окръжния съд споразумение e окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.