„Устрем“ /Д/ откри сезона с международна контрола

Дончевци удариха немци в приятелски мач на стадиона в Оброчище

„Устрем“ /Д/ откри сезона с международна контрола

Тимът на „Устрем“ /Дончево/, който при дебютния си сезон в Североизточна трета лига, придоби право и през есента да се състезава в третото ниво на футбола в България, започна по оптимистичен начин лятната подготовка. Представителят на община Добричка загатна още след първите си тренировки, че смята да надгражда постигнатото и да вдигне летвата по отношение на резулатите в предстоящия шампионат. В потвърждение, дончевци удариха в първата си лятна контрола аматьорски състав от Германия. Отборът от добричкото предградие се наложи с 4:1 над представителите на „Кевелар“ от едноименния град в Германия.



Приятелският мач се състоя на стадиона в Оброчище, като гостите, които определено бяха в отпускарско настроение, поддържаха равновесието на игралното поле до почивката, дошла при резултат 0:0. През второто полувреме дончевци, водени от Димитър Димитров, заиграха далеч по-съсредоточено и резултатът не закъсня. Набързо символичните домакини взеха солидна преднина след точни завършващи удари на Емилиян Димитров, Атанас Германов, Димитър Пенчев и автогол на бранителят на гостите Ивайло Георгиев. Последният бе и главен инициатор за провеждане на срещата, тъй като е бивш състезател на „Устрем“, а от няколко години работи и живее със семейството си в Германия. Все пак непримиримите немци достигнаха до почетен гол в заключителните минути на двубоя.

Треньорът на „Устрем“ Д. Димитров заяви след последния съдийски сигнал, че победата е добър знак за началото на сезона. Контролата бе първа за нас, като определено повиши настроението и амбициите ни за предстоящото първенство на североизток. Вече имаме опит зад гърба си и определено сме ориентирани в обстановката, ако трябва да върнем лентата и да си спомним ситуацията година по-назад във времето. Неслучайно започнахме по-рано подготовка, определено няма да изоставаме по отношение и на селекцията. Ядрото на отборът от миналата година се запазва, а наред с това смятаме да ангажираме поне две попълнения с опит, които да вдигнат нивото на конкуренция и на отборът като цяло. Развитие по темата ще има в близките дни, когато ще обявим имената на новопривлечените.

Иначе имаме изготвена програма за контроли, която ще се стремим да следваме, предвид направените предварителни уговорки. Визирам съставите на „Калиакра“ /Каварна/, „Орловец“ /Победа/, „Тополи“ и „Белослав“ от Варненска област. Преди тези спаринги, които е предвидено да се състоят след средата на идния месец, още на 14 юли може да се изправим срещу украинци, които са избрали да отседнат в база в Кранево, сподели селекционерът.