„Черноморец“ /Бч/ отстреля „соколите“

Срещата между съперниците от Втора лига се състоя в Албена

„Черноморец“ /Бч/ отстреля „соколите“

Отборът на „Черноморец“ /Балчик/, който се подготвя за първенството във Втора лига, надделя с 3:1 в контролна среща срещу новака в групата – „Спартак“ /Варна/. Проверката между двата тима, водени от бившите съотборници в „Добруджа“ – Георги Иванов и Диян Божилов, се състоя в КК Албена.



Варненци поведоха в резултата с гол на Румен Николов в 52-ата минута. Балчиклии обърнаха с два гола за две минути в 74-ата и 75-ата. Техни автори бяха Георги Стоянов, който пристигна от „Лудогорец 2“, и Александър Попов. Крайното 3:1 в 86-ата мин. оформи юношата на „Черно море“ /Вн/ Алекс Стефанов.

Към състава от Белия град на този етап се присъединиха три нови попълнения. Освен споменаните младоци Георги Стоянов и Алекс Стефанов, третото подкрепление е далеч по-познати име. Касае се за опитният Даниел Георгиев, защитавал за последно екипа на „Монтана“. През миналия сезон балчиклии завършиха на 7-о място, като през лятото бяха напуснати от Валентин Йосков, който премина в ЦСКА 1948, отправилият се към „Монтана“ - Валери Христов, както и Даниел Граматиков, решил да прекрати кариерата си.

Следващата контрола на „Черноморец“ /Бч/ е на 2 юли срещу „Нефтохимик“. Балчиклии смятат да предложат на бургазлии спарингът да се състои в Белия град на осветление заради високите температури. За 4 юли е предвидена проверка с „Черно море“ /Варна/, като мача ще се играе в морската столица. Двете единайсеторки вече се срещнаха помежду си по-рано през лятото, а елитният тим надделя с 6:0.