Гран при и още куп награди завоюва Студио „Сарандев“ на два конкурса

Гран при и челни места спечелиха талантите на Студиото за поп-рок певци „Сарандев“ при Младежкия център в Добрич с вокален педагог Елена Карабельова.

Гран при и още куп награди завоюва Студио „Сарандев“ на два конкурса

Те са участвали в два музикални форума - Национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Морско конче“, който се е провел във Варна и Международен фестивал на изкуствата „Утринна звезда“, който е преминал в Албена.



На конкурса „Морско конче“ журито, с председател Маги Джанаварова и членове доц. Алис Боварян, маестро Нелко Коларов и композиторът Доно Цветков, е било впечатлено от представянето на добричките таланти.

Те са завоювали общо седем отличия, в това число и най-голямата награда на конкурса - гран при, която  е спечелила Димитрина Германова. С първи места са били наградени Ванина Григорова, Александър Петров и дуета на Димитрина Германова и Росен Петров, а дуетът на Мартин Стоянов и Денислава Димитрова е спечелил второ място. 

Теодора Велинова и Мартин Стоянов са получили поощрителни награди, а за най-артистично представяне са отличили Симона Тодорова.

Четири награди е донесъл Международният фестивал „Утринна звезда“ 2019 в Албена на изпълнителите. В раздел „Музика“, категория „Поп пеене“ първа награда е завоювала Симона Тодорова, втора е спечелила Преслава Тодорова, а поощрения са получили Максим Панайотов и Теодора Велинова.