Тодор Петров стана шампион на България в тласкането на гюле

Три медала грабнаха състезателите на СКЛА „Добрич“ от личното първенство под 18 години

Тодор Петров стана шампион на България в тласкането на гюле

Общо на 11 атлети заложи президентът и ст. треньор в СКЛА „Добрич“ Галин Костадинов в личния шампионат на страната до 18 години. С най-стабилни изяви бе Тодор Петров, който завоюва титлата на България в тласкането на гюле. Освен това талантливият добруджанец постави личен рекорд, като изпрати за първи път уреда над 16 метра и завърши с 16,19 м. Той участва също в мятането на диск, където финишира девети. Сребърен медалист в София в хвърлянето на чук стана Ивайло Иванов. Освен това той демонстрира умения и в мятането на диск, за да се нареди в крайна сметка осми. Комплектът медали за добричлии попълни Ема Добрева. Състезателката се съревновава в хвърлянето на диск при девойките и се класира трета. Първи изяви в сектора във възрастта имаше абсолютната дебютантка Невена Христова.




Макар че не намериха място на почетната стълбица добри впечатления с изявите си оставиха и останалите местни таланти. До шеста позиция в мятането на диск, с 37,85 метра, достигна Драгомир Иванов. А осми в хвърлянето на копие завърши Михаил Пенчев. Въпреки че е едва 15-годишен, Момчил Иванов направи силно бягане на 2000 м с препятствия и с личен резултат зае 11-та позиция. Момчил стартира и в гладкото бягане на 3000 м, където регистрира също личен рекорд. Достоен конкурент на добричлията в тези дисциплини бе съотборникът му Стефан Златанов, който също имаше добри изяви. СКЛА „Добрич“ сформира и две щафети при юношите. На 4х100 метра съставът бе Анджей Чуба, Рейха Кадир, Михаил Пенчев и Стефан Златанов. Последният бе заменен от Красен Христов на по-дългата дистанция - 4х400 метра.


Галин Костадинов изрази задоволство от представянето и най-вече борбеността на всички момчета и момичета в столицата. Той не пропусна да благодари за подкрепата от страна на спомоществувателите и приятелита на клуба, които са съпричастни с успехите на младите надежди. Следващото първенство, към което вече са насочили поглед в СКЛА „Добрич“, е това до 16 години. То е отново в София в началото на юли, като стремежът е да се атакуват поне 2-3 медала.