Представиха изложба срещу дрогата с картини на деца от Добрич (+СНИМКИ)

Изложба „Деца, изкуство и спорт срещу дрогата” с 24 картини и колажи, посветена на Международния ден за борба със злоупотребата и трафика на наркотици, откриха в Общинския младежки център „Захари Стоянов“.

Представиха изложба срещу дрогата с картини на деца от Добрич (+СНИМКИ)



В нея общо са участвали 67 ученици от Добрич, като най-активни са били от СУ “Димитър Талев”, ОУ “Стефан Караджа”, СУ „Св. св. Кирил и Методий“, Центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания 1,2,3, Центъра за обществена подкрепа към БЧК и към Центъра за настаняване от семеен тип. 



Целта на изложбата е да ангажира децата със социалния проблем, свързан с наркотиците и да получат информация за въздействието им върху човешкия организъм.



Чрез картините и колажите децата са изразили своята творческа позиция за проблемите, както и какъв би бил животът без наличието на наркотици. 



Авторите на творбите, включени в изложбата получиха грамоти за активно участие, а 10 от тях - индивидуални награди, осигурени от Програма СИНДИ.


При възрастовата група от 7 до 10 години раници и несесери получиха три ученички от ОУ “Стефан Караджа”. На първо място от тях е Вела Балтаджиева, следвана от Поля Радева и Сесил Сюлейман. 

Във втората възрастова група, от 11 до 14 години, със спортен сак и несесери бяха наградени три ученички от СУ “Св. св. Кирил и Методий”. Дея Пеевска спечели първо място, следвана от Йоана Бонева и Ивайла Славова. 

В трета възрастова група, от 15 до 18 години, оптична мишка и слушалки получиха Габриела Кирилова от СУ “Димитър Талев”, която спечели първо място, следвана от Анна Димитрова и Теодора Георгиева от СУ “Св. св. Кирил и Методий”.

Златина Илиева от ЦОП 2 получи топка и въже за скачане за най-добър колаж. 

По повод Международния ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици, който се отбелязва на 26 юни, на площад “Свобода” от 11 часа ще се проведе Зумба маратон.