Десислава Огнянова получи приза „Отличник на випуск 2019“ в Средно училище „Петко Рачов Славейков“

На тържествена церемония директорът на Средно училище „Петко Рачов Славейков“, Георги Георгиев, връчи на зрелостниците от профилираната паралелка „чужди езици, с интензивно изучаване на английски език“ дипломите за средно образование.

Десислава Огнянова получи приза „Отличник на випуск 2019“ в Средно училище „Петко Рачов Славейков“

Приз „Отличник на випуск 2019“ за постигнат успех „ОТЛИЧЕН 6.00“ в дипломата за средно образование получи Десислава Николова Огнянова. Освен грамотата, г-н Георгиев подари на чаровната девойка и картина на именития добрички художник Николай Ханзъров. Пейзажът, зареден с магнетичната сила на морето, беше поднесен от директора със специално послание – Деси да бъде силна, неуморима и креативна като морето, да притежава мощта и постоянството на морските вълни, които могат да превърнат дори скалите в песъчинки, да бъде свободна и смело да покорява хоризонти. В поздравителния адрес до изключително успешната млада дама се казва „Поздравяваме Ви за постигнат успех „Отличен 6.00“ в дипломата за средно образование. Поздравяваме Ви за високите постижения през целия курс на обучение. Благодарим Ви за всеотдайността и последователността, с които работихте и утвърждавахте престижа на училището. Благодарим Ви за отговорността и амбициозността, с които превърнахте триумфалните завоевания в традиция. Вярваме, че отличната диплома е само началото и тепърва престоят постижения, успехи и победи. Пожелаваме Ви смелост и дързост за бъдещите избори и решения. Пожелаваме Ви устременост и непоколебимост в постигането на целите. Вярвайте в себе си, мечтайте смело и стъпвайте уверено. За нас беше чест да бъдем Ваши учители. Гордеем се с Вас!“Ученичка в училище „Славейков“ от първи клас, дванайсет последователни години Деси Огнянова уверено доказва своя потенциал и амбиция за успех, своите знания и умения и всяка година е отличникът на класа. Деси е боец и победител. Силно мотивирана и изключително отговорна, тя смело се впуска във всички изпитни предизвикателства – няма състезание или конкурс, в които да не се наложи пред своите конкуренти със задълбочените си познания, които развива и надгражда през годините. С обичта и подкрепата на своите родители и отдадеността на своите учители, младото момиче уверено чертае пътя на неизменния успех и традиционно печели първите места на олимпиадите по български език и литература, руски език, химия и опазване на околната среда, на националните състезания по природни науки.

Директорът на елитното училище Герги Георгиев поздрави всички славейковци от чуждоезиковата паралелка с успешно завършване на средно образование и им пожела смело да вървят напред, да имат само разрешими проблеми, да се развиват и да предизвикват себе си, да мечтаят и да сбъдват мечтите си.