Националният фестивал на любителските театри с международно участие „Каварна 2019“ спусна завеси

На официална церемония кметът Нина Ставрева награди с плакети и грамоти отличените участници от XXII Национален фестивал на любителските театри с международно участие „Каварна 2019”.

Националният фестивал на любителските театри с международно участие „Каварна 2019“ спусна завеси

От 2 до 8 юни крайморският се превърна в театрална столица и посрещна над 270 любители актьори, 22 театрални състава от цяла България.



„Тази година всички състави бяха много  добри. Беше трудно да отсеем най-доброто от най-доброто. Това говори, че с годините към този фестивал всички престъпват с една голяма отговорност, взискателност и показват, че към така нареченият любителски театър изискванията се увеличават. Това се показва и в работата. Каварна си остава най-силният  и най-категоричният фестивал на любителските театри“, заяви единият от членовете на журито Крум Гергицов.

Голямата награда, в името на професор  Гочо Гочев, се присъди на спектакъла „Българи от старо време” от Любен Каравелов, реж. Александър Павлов Александров, сценограф Петя Демирова - СТК „Стоян Ангелов-Чингиза” при НЧ”Пробуда-1896” ,гр.Суворово