Комедията “Любовен пилотаж” представят в Драматичния театър “Йордан Йовков”

Постановката е представяна в 55 страни, а в последните 45 години продължава всяка вечер да се играе в Париж.

Комедията “Любовен пилотаж” представят в Драматичния театър “Йордан Йовков”

Сюжетът на „Любовен пилотаж" се заплита около приключенията на млад мъж, изобретателно сгодил се едновременно за три стюардеси, работещи в различни авиокомпании. И както се случва в добрите комедии, строго разчертаният график „едната отлита, другата каца" в един прекрасен момент се обърква и се налага неочаквано лавиране между три жени.
Швейцарският драматург Марк Камолети превръща комедията в легенда. Оригиналното заглавие на пиесата е „Боинг, Боинг", с първа френска премиера през 1960 година. Дебютната постановка в Лондон се играе 7 години и има зашеметяващите 2 000 представления, което прави „Боинг, Боинг" най-играната френска пиеса според рекордите „Гинес". В средата на 60-те е екранизирана в Холивуд. 

Марк Камолети твърди, че колосалният успех на пиесата му се дължи на свързването на две прости, но много типични за всеки мъж влечения – към многоженството и към летенето. 

Комедията “Любовен пилотаж” ще бъде представена на 21 юни от 19 часа в камерната зала на Драматичния театър “Йордан Йовков” в Добрич.

За информация - билетен център на ДТ "Йордан Йовков" от 9 до 18 часа или на телефон 058/ 605 573