Добричлии подадоха сигнал за нарушения на фирма по водния цикъл

Добричлии подадоха жалба срещу една от фирмите, които работят по водния цикъл

Добричлии подадоха сигнал за нарушения на фирма по водния цикъл

Добричлии, живеещи по  ул. „Иван Вазов”, са подали жалба в Общината срещу една от фирмите, които работят по водния цикъл на града. Основното недоволство на хората е, че цялата улица е разкопана, а ще бъде асфалтирана само ивицата, която покрива новите водопреносни тръби.



“Фирмата-изпълнител не спази изискването да разкопаят само метър и 20, разкопаха цялата улица, защото така им беше по-удобно”, заяви Йордан Балабанов. Живеещите по ул. “Иван Вазов” са направили предложение до Община Добрич да съберат средства и да поемат разходите по възстановяването на пътната настилка. Те споделиха, че идеята е била отхвърлена заради мониторинга върху проекта. “Фирмата-изпълнител се притеснява да не бъде обвинена за злоупотреба със средства”, уточни Йордан Балабанов. 


“Всичко е разкопано и насипано. Сега те си асфалтират ивицата, заминават си, ние ще газим в калта. И водосточните шахти са запушени”, заяви Георги Маринов.

Бонка Иванова е майка на едномесечна дъщеря. Тя коментира за неудобството от това, че по улицата преминава трудно с количката. По думите й, когато завали дъжд, става кално и някой трябва да я посрещне, за да се прибере у дома.


Зам.-кметът арх. Боян Коларов обеща да се запознае на място със ситуацията. Очакваме неговият отговор.