Ученичка от Тервел с награда от Международния конкурс за детска рисунка „Планетата Земя - безценен дар”

14-годишната Виктория Пенева от Тервел спечели почетната втора награда с плъстената картина, изобразяваща Стария дъб на Тервел

Ученичка от Тервел с награда от Международния конкурс за детска рисунка „Планетата Земя - безценен дар”



В рамките на Международния екофорум „Сребърна 2019”, който се проведе от 31 май до 1 юни в град Силистра, беше организиран Международен конкурс за рисунка на тема „Планетата Земя- безценен дар”, в който взеха участие над 400 деца, със своите рисунки и приложни творби. Първата награда отиде при Йоана Венелинова Великова, на 13 години, от ЦРД - гр.Плевен, почетното второ място зае Виктория Пламенова Пенева - на 14 години, от ШИПИ- ЦПЛР- гр. Тервел. Тя представи плъстената картина на старият дъб на Тервел. След нея се нареди петнадесетгодишната Емилия Еленова Демирова от ШИПИ и керамика, при НЧ"Христо Ботев", с.Зафирово, общ.Главиница.

За участниците в Международния екофорум беше осигурено посещение на Биосферен парк „Сребърна”, посещение на Художествената галерия, Историческия музей, Дунавски парк и др. 

Организатори на събитието бяха ЦПЛР- ОДК- Силистра, в партньорство и финансова подкрепа на МОН, Национален дворец на децата, фондация „Еврика”, гр. София, Съюз за защита на природата, РИОСВ- Русе и ПМ „Сребърна”.