Мюсюлманите празнуват Рамазан Байрам

Те се събират със семействата си и искат прошка

Мюсюлманите празнуват Рамазан Байрам

Мюсюлманите празнуват Рамазан Байрам. Днес сутринта празникът започна с молитви в джамиите. Известният още като Шекер Байрам се чества след края на свещения месец Рамазан, през който са забранени храненето и пиенето в светлата част на деня. В следващите три дни мюсюлманите ще празнуват, като се събират със семействата си и си искат прошка. 



Кметът на Добрич Йордан Йорданов отправи поздрав към мюсюлманите в Добрич и областта. В официалната си страница във Facebook той написа: "Честит Рамазан Байрам на всички мюсюлмани. Бъдете живи и здрави!"

Поздрав към мюсюлманската общност изпрати и кметът на Община Добричка инж. Тошко Петков. "По случай големия празник Рамазан Байрам отправям към Вас моите най-искрени пожелания за здраве и благоденствие, домашен уют и спокойтвие във всеки дом! Независимо от коя религия сме, всички ние имаме нужда от тези празници на духа - те  сплотяват и близки, и непознати. Нека прошката, разбирателството и взаимното уважение съпътстват делата ни и за напред! Нека да пазим традициите и да вярваме в доброто", се казва в поздравителния адрес. 

Това е един от двата големи празника през годината. Следващият - Курбан Байрам, е през август.