Китайски инвеститори се срещнаха с кмета на Добрич Детелина Николова

Представители на китайската корпорация Tianjin State Farms Agribusiness Group Company се срещнаха с Кмета на Добрич Детелина Николова по нейна покана.

Китайски инвеститори се срещнаха с кмета на Добрич Детелина Николова

Николова представи пред гостите инвестиционните възможностите на града. 

Една от тези възможности е теренът на бившето военно поделение, което Община Добрич има амбицията да превърне в нова модерна промишлена зона с работещи фирми.  Площта на имота е 424 декара и идеята е да се намерят стратегически инвеститори, с които да се работи в публично – частни партньорства.

 

По време на срещата мениджърът във фирмата Лиу Чунюнг информира, че са от област Тиаджин и се интересуват могат ли китайски специалисти да се обучават в Добрич в областите туризъм и селско стопанство.

 

Гостите съобщиха, че Tianjin State Farms Agribusiness Group Company работи в секторите хранително-вкусова промишленост, земеделие, животновъдство. Имат фабрика за обработка на метали, фирми за недвижими имоти и бизнес паркове. В момента китайската корпорация има дъщерна фирма в България, която обработва 12 000 дка земя във Видинско. Имат намерения да отглеждат предимно царевица, люцерна и други култури за фураж и да ги изнасят за Китай. След срещите си с арендатори от област Добрич китайските предприемачи изказват своите отлични впечатления за нивото на обработка на площите и модерната селскостопанска техника.