Започва цялостното преасфалтиране на още три улици в Добрич

Започва цялостното преасфалтиране на улиците „Теменуга”, „Максим Горки“ и „Стоян Михайловски“

Започва цялостното преасфалтиране на още три улици в Добрич

Кметът на Добрич Йордан Йорданов съобщи пред журналисти, че на 22 май ще подпише протокол, чрез който ще започне цялостното преасфалтиране на трите улици.



Припомняме, че средствата се осигуряват от Оперативната програма „Региони в растеж“, а безвъзмездната финансова помощ е в размер на 6 529 990 лева. Улиците, включени в проекта, са  „Св. Св. Кирил и Методий“, „Максим Горки“, „Стоян Михайловски“, „Георги Кирков“, „Детелина“ и „Теменуга”. Предвижда се цялостното им преасфалтиране, възстановяване на тротоарите и ремонт на осветлението. Като отделни подобекти за улиците “Теменуга” и “Св. Св. Кирил и Методий” е предвидено озеленяване и възстановяване на площадки за игра и спорт в междублоковите пространства. 

Миналата седмица бяха открити строителните площадки на улиците „Св. Св. Кирил и Методий“, „Георги Кирков“ и „Детелина".

Кметът на Добрич коментира и дейностите по цялостната рехабилитация на бул. “Добруджа” и ул. “Никола Петков”.

Той посочи, че в дясната лента по бул “Добруджа”, посока  кв. “Рилци”, са започнали да полагат биндер, който е първи изравняващ слой. “Очакванията са до края на месеца да са готови и движението да бъде отбито по изцяло асфалтирания участък”, каза Йорданов. 

На мостовото съоръжение, до кръстовището на ул. “Калиакра”, е положена т. нар. мушама. В следващите дни се очаква да бъде подготвено за асфалтиране.

“Проектът се движи по график. Очаквам изпълнението му да приключи по-рано от заложения срок, който е до септември месец”, заяви кметът.

Той сподели, че по ул. “Никола Петков” приключват с полагането на подземни кабели за осветление. Мобилни оператори също са положили комуникацията си под земята. “Бордюрите са стигнали почти до кръстовището на ул. “Батовска” и ул. “Никола Петков”. Очакванията са, че в първите седмици на юни ще започне фрезоване на асфалтовата настилка”, посочи Йорданов. 

Цялостната рехабилитация на бул. “Добруджа” и ул. “Никола Петков" се извършва по проект „Подобряване на връзката с TEN-T мрежата в трансграничния регион Меджидия – Добрич“. Водещ партньор по проекта са Община Меджидия, Румъния в партньорство с Община Добрич. Общата стойност на финансирането от Европейския съюз е 6 790 448.16 евро, като финансовата помощ се разделя по 50% за двете Общини.